Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gammalt men ack så aktuellt


Comme si je n\'existais pas







ja!
så kom mörkret
regnet
rusket och allt som hör till
jag känner igen känslan alltför väl
ingenting har förändrats sedan förra hösten
sedan förrförra hösten
ja de senaste 5 åren?
allt är detsamma
jag är densamma
och iväg flyr jag även denna höst

jobbar 19 dagar i sträck
blir jag förfrågad tänker jag nej
blir jag förfrågad svarar jag ja
samtidigt hoppar jag till
av förvåning

går hem i ösregn
utan varken paraply eller någon att hålla i hand
sjunger Ayesha högt för mig själv med gråten i halsen
den arabiska versionen på franska
ylar jag

för att väcka mig själv till liv
för att orka göra klart den sista uppgiften till kursen
för att orka ta de staplande stegen till duschen
om kvällarna
för det ska duschas och borstas tänder
varje kväll
varje kväll
varje dag ser likadan ut

dansar i vardagsrummet
ser ränderna blekna 
mer och mer för var dag

Ayesha

Ayesha écoute-moi


vad i helvete?
ormskinn tänk ormskinn, ryter min kära arbetskamrat
med sammanbitna tänder

lika starkt som ormskinn
det ska mycket till för att krossa oss
slitstarkt ormskinn

fyyy fan vad vi är grymma! säger hon skrattande
med ringarna under ögonen
Moa
du är ljuset i de mörka gångarna
under jorden där vi kämpar oss fram
varje kväll

mammas ord ekar i mitt huvud

\"men du kanske inte vill slå dig till ro
med man och barn, du kanske inte vill ha barn
du kanske inte vill slå dig till ro?
mendukanskeintevillslådigtillro??\"

tänk

om jag kunde sparka till cdspelaren
som hackar

hackar



mitt livs sound track




Fri vers av Gatinha
Läst 501 gånger
Publicerad 2006-03-25 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gatinha