Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och alltmer framträder den...




Tyranni av vikt

Melodi: Jämtlandssången


När skallen surrar av de fraser
som ofta purrar, ger mig gaser
begrundar jag alla gracer
som ungdomen mig gav...
Idag mig felas ju de flesta
och min lekamen för det mesta
av smärta lider
i dessa tider
av ofantliga krav

Ack, vad jag längtar ändå att vara mindre tjock
till tiden då ännu jag kunde leka hoppa bock…
när benet var smäckert och inte liknade en stock
Jag var rätt läcker
ja, ganska täcker
’n' roll var jag och rock…

Men när jag tänker i de banor
som innefattar minneskanor
begrundar jag alla slanor
som sinnet tryckte mer…
Idag jag slipper vara mobbad
på orden är jag inte robbad
men ännu nobbad fast härligt lobbad
av vänner som mig ser

Domaren som i mig finns allt mindre makten tar
sånt upptäcker alltmer det kvinns som fordom magert var
den insikten väger ju tyngre än det fett jag har
Trots ovighet
och viss tovighet
är min kärna ännu kvar…  

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 714 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-21 14:43



Bookmark and Share


  aol
en sann njutning att läsa det stämmer ju på mig med ler stort mycket fin dikt om livets filosofi
2009-07-06

  Carola Zettergren
SUVERÄNT!!!!!
2009-06-22

  Åsa Pyke
Skönt flyt, hög igenkänningsfaktor och glimt! Toppen!
2009-06-21

  Måna N. Berger
Tydligen lade vi ut dem samtidigt, ovetande om varandra..
2009-06-21

  Måna N. Berger
Förr var du mager
men nu är du fager!
Vi rockar fett! :)

Dessutom var det ett märkligt sammanträffande här, med våra båda senaste texter. Läs min!
2009-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP