Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

..skal
och innehåll




Snigel (edit)


Du bet tag i mina fötter
när de var som skitigast
Du slickade dig om munnen
så saliven rann

Jag rev din rygg
med mina oklippta naglar
Du hade startat alla krig
och sanningen tjänar inte Gud

Och jag var trött på livet
hemma

Faller jag och gör mig illa
så lär jag väl mig att stå still
Ibland gör jag mig illa
på saker

Hur tänker de
de som bara vill ha smöret på smörgåsen
och slickar i sig fettet
Allt den har att göra är att flyga bort
med sina blöta vingar
att bli smord av nästa i ledet

..tänker jag och beaktar
det sorgliga i att bara en vän kan ta emot en kram
hur vacker världen ändå är
och hur gott det luktar när det regnat

det är ett spel
sniglar slant
hamnar på kant
till saltkaret

Nedslagen i min mark
halas flaggan ner av sig själv
Jag kanske är din dramatiska joker
och denna stunden är ingen vi har

För ett krossat glas är ett krossat glas
Limmade skärvor är inte samma sak
Det kan fyllas och tömmas
men väl putsat och tätat
det skär sig lik förbannat

Banalt, visst
jag ger mig, det är så det ser ut
Ni har sett det förut

Jag går bort
till nån tyster yster syster
som fryser mystiskt

Jag kysser hysteriskt bysten
Ett gytter av ister i nystan
Nya vyer med lyster
Min dyster yster syster är onykter

och där ska jag hänga
ett slag

Döden gestikulerar med öppna armar
Den finns alltid anspråkslöst där
Livet försöker vara bättre
Suger i sig allt det kan få
men förtvinar sakta ändå

Orkar inte längre
vänta

för det är skadat gods
men jag sätter det på piedestal
Skjutsar det framför mig
Kanske med en nyans av nytänkande

Jag vet att det är trasigt
Jag vet att det inte fixas
men nog fan är det värt något
Titta på det, förklara

this simple being, being me
wishes, wishes came true

Men jag är blind, hur ser det egentligen ut?
Ögon som fanns gjorda för dig
i mina utsträckta händer
Ta dem, de ser bara mörker

Vi lämnar slemmiga spår
och drömmer märkliga drömmar
Vi känner oss fram
men inte varann

 

 




Fri vers av Trätobroder
Läst 405 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-21 22:55



Bookmark and Share


    prima donna
Jag går bort
till nån tyster yster syster
som fryser mystiskt

Jag kysser hysteriskt bysten
Ett gytter av ister i nystan
Nya vyer med lyster
Min dyster yster syster är onykter

gillar ju ordlekar... y är en mycket kylig bokstav tycker jag. Kyl...Kul

sedan gillar jag inte sniglar egentligen men däremot...skal och innehåll... mycket fyndigt...sniglar slant...haha men också allvaret du förmedlar. Applåd
2009-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Trätobroder
Trätobroder