Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


den här hoppade upp inom mig för exakt två år sen (blott smått omstöpt)




ner på JORDklotet ett SUPERTRAMP (Till eller från min TvillingGångare)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



tar jag HISSEN från rymden ner till JORDKLOTET
så ett SUPERTRAMP rakt ut i SOLSKENET
det blir SKÖNT men ändå TRÖGT
här är HUS på var evinnerliga GATA
de har tusentals miljoner SPEGLAR i sig
simmar jag drömmande fram i det OKRÖKTA ljuset
känner en FÖRUNDRAN, en nyfiken vördnad
staden är HETARE än jag någonsin kunde föreställa, FYLLD
med halvnakna MÄNNISKOVÄSEN
får lust att SMAKA på somliga av dem
har aldrig åkt RULLSKRIDSKOR i hela mitt LIV
fast i HÖRLURARNA vet jag hur det KÄNNS, vill RUSA fram och
NUDDA allas samtal
i farten plocka UPP varenda HITSINGEL från trottoarerna
jag ÄGDE några bland människorna på BILD
när jag var liten
men NU är det ju DIG jag ska hitta
får ingen FRID i min lycka förrän jag har letat FRAM dig
du min DUBBELGÅNGARE
min ENDA tvillingsjäl
lever i EXAKT samma tidsrytm som jag
blott på denna ALLDELES ANDRA himlakropp
promenerar vi på TVÅ ställen
samtidigt
kretsar dina fantasier I SAMMA banor
som mina fantasier I SAMMA banor
bara det att du är van vid hemskt TUFFARE LUFT
ty du har mycket TIGHTARE KROPP
tar RULLTRAPPORNA ner och upp
in i nästa ZON
nu känns solskenet MINST lika hårt
bara fasaderna smakar MJUKARE
som att DRUNKNA i en ask URåldriga pastellkritor
trots att vi sett NÄSTAN varenda nyans förut
luktar det som SKOLA INSTÄNGD i sommarlov
där som humlorna kom FÖRSENT
men ändå hade ett helt ÅR på sig att förbereda saften
så ÖPPNAS titt som tätt SPEGLARNA hos husen
och någon kastar ned ett ÖGONBLICK på mig
tror de kanske JAG är av samma KEMI som de själva
och det ÄR vi möjligen oxå
hade ALDRIG i det här livet smakat LIKÖR ens en gång
förrän en förtrollande SÖTNOS tyckte jag skulle smaka på HENNES
jag fick t o m välja SORT
var det HON som är DU?!
vet inte ens om du befinner dig i EN enda varelse
eller i 77
älskar jag ändå att UPPTÄCKA dig i MÅNGA kroppar
PÅMINNER MIG om mina egna rollfigurer
försöker finna ett HEM åt var och en av oss
där vi kan föreställa OSS
vi har bott i BÖCKER och sångsamlingar
men det STÖRSTA måste vara att hyra in oss i en FILM
som ett ofantligt HOTELL med alla TIDER i
mellan rummen som BYTS UT med solskenet

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-22 00:08



Bookmark and Share


  Nanna X
oj vilket flimrande ljus, liksom stroboskop-poesi, häftigt!
2009-06-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP