Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kosmOlogiskt Xpanderande Sammahet

 

 


Om tiden tar slut
så har tiden aldrig tagit slut.

Alltså kommer den ingalunda att ta slut.

Tiden tar slut nu



och börjar igen nu...

nu vidgar sig universum
nu är universum samma
nu vill o vränger sig allting kring sig

är nu universum samma







nu hamnar bara längre bort

)ser aldrig utanför ljuset(

är nu universum sin oändligt uppblåsbara sfär

(nu förevigt inuti)

ännu en vrängd ballong
ännu en vrängd ballong
ännu en ballong i oändligt vrängda ballonger

Ljuset från alla dessa himlakroppar
skulle ha sönderbränt oss
ifall allting bara fortsatte att stråla på samma avstånd

så att efter en lång stund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hela universum hade studsat
mot oss
men som det nu snarast är

expanderar vi hela tiden


så att somligt stjärnsken aldrig hinner







brinna ända fram förrän
källan har slocknat
och inte längre kan lysa ännu mera nytt,

menar de lärde
(tror jag).
Alltså expanderar universum.




...samma sak med dem som skriver böcker
och sånt
för dem som skall förmå att typ
läsa alltsammans.
 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-23 09:35



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
En text som får det att svindla och snurra i skallen - som universum själv kanske... intressanta fenomenen det där med tid och rum, onekligen...
2009-06-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP