Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland önskar jag ... Ibland lite mer ...




Ögonblick utan återvändo


Det finns stunder
som varar blott
ett fåtal sekunder

Stunder att minnas
som förgyller gott
med värme i sinnet
när vardagens verklighet
alltför hårdhänt tär på minnet

Det finns dagar
vi helst vill glömma
förskjuta och gömma
långt bakom alla redan
glömda minnen

Dagar av lycka
som förbytts i gränslös sorg
En sorg alltför många kan tycka
blott bara är en oförmåga till tacksamhet,
utifrån just deras aktuella verklighet

Att besvikelsen är svår nog att bära
när
att allt man bett om är att få vara nära
ersätts av gester, substitut
och
överslätande ordflöden utan slut ...

... Det synes vara alltför svårt att förstå

- för alla vill väl ha mer
helst utan att själva behöva ge -

förstå att det finns någon
som inte fungerar så
Någon som värderar närhet mer
än allt annat vi omkring oss ser

Det finns veckor
som inte synes ta slut
Likväl de oförmärkt
mot nya veckor byts ut

Veckor blir till månader
månader blir till år
fyllda av stunder
vi helst varit utan
År av kylslagen tomhet
i avsaknad av meningsfullhet

Förunderligt det är
allt det här
och tänk
vad lite som behövs
för att tomheten
plötsligt ska kännas främmande

... Lite besvarat begär,
ett perfekt ögonblick
då man finner sig vara över öronen kär
Dagar, veckor, månader och år
känns underbart fyllda med stunder
oändligt korta sekunder
av lyckorus
i perfekt harmoni
och överenstämmande
med allt vi någonsin önskat och drömt om
skulle kunna bli
Plötsligt känns tiden alltför begränsad
och svår att få att räcka till

Kärleken är sannerligen mer än allt
Den förutan blir det mesta
grått, trist, mörkt och förbannat kallt

För stunden känns tillvaron
lite väl bistert kylslagen
I detta ögonblick
är det lite ont om hopp
inför morgondagen ...



©Peter Stjerngrim




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 762 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-09-28 21:04



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
vackert och sorgligt...ack den kärleken...dör vi inte av den dör vi utan den...som luft...genomskinligt och nödvändigt
2005-10-10

  Lilian (Gullan) gustafsson
Du skriver med en sådan inlevelse förmåga och känsla. Jag blir så" tagen" av dina dikter, samtidigt som jag kan känna igen mig själv i dem.
Just denn här tycker jag nog är lite för lång.
Sköt om dig Peter..kram från vännen Gullan
2005-10-04

    ej medlem längre
Det känns nästan som man varit på krogen.... men hoppet finns trots allt!
2005-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP