Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
KBT


Regn


när jag insåg att jag inte behövde
vara rädd längre
att jag dragit på stenar uppför
höga ökenberg
helt i onödan

det var en omvänd berusning
verkligheten kom tillbaka till mig
med barnets rena sinnen

jag kände regnet
verkligen kände regnet
för första gången
sen fobin
satt sina grådaskiga klor
runt mina lungor
hjärnspökenas skitiga lakan
runt mina ögon

vinbärsdoftande och kallt
mäktigt
som i sagoböcker

var regnet





Fri vers av Alfie M
Läst 420 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-06-25 21:38



Bookmark and Share


  Deva
så fint om att återerövra livet!
2009-07-28

  Rockalex
vilken härligt befriande upplevelse
2009-07-16

    ej medlem längre
Fint beskrivet
gottlästa rader
skönt språk
medryckande
dynamik
2009-06-29

  Ingmar Hård VIP
gillar särskilt en del ordvändningar
"grådaskiga klor"
"hjärnspökens skitiga lakan"

sen tror jag att jag anar den djupare innebörden av texten. Men är inte säker.
Kanske själva finessen?
2009-06-27

  Sturesdotter
regn

jag älskar regn

i verkligheten
i dikter

och när sannheten visar att regnet är förlösande
2009-06-25

    ej medlem längre
Den här tycker jag väldigt mycket om. Särskilt sista fyra raderna. och inledningen. Fantastisk dikt. Så vacker.
2009-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Alfie M
Alfie M