Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om närvaro och den ömtåliga och sårbara autenticiteten


spräng mina murar

Det smärtar att ge vika,
att våga ge efter och ge.
Att erkänna vi är så lika,
att se det jag inte vill se.

När närvaron brister och skymningen faller,
när begränsadet är jag och mitt galler.
När det som var öppet blir stängt och för hårt,
när livet blir konstigt och svårt.
Då vetskapen ju finns där, och hjärtat faktiskt vet bättre,
blir nederlaget tydligt, och skammen sätter in.

Ta mig bort, ta mig nära, snälla ta mig tillbaka. Till det som är verkligt och sant.
Att irra runt i en tragisk midvintervaka, är att sätta själen och hjärtat i pant.
Ge mig åter min äkthet min rena kristall,
innan jag stänger av och blir kall.




Fri vers av Jessica Enneby Eldenstjärna
Läst 497 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-06-27 17:23



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
se in i dig själv, o du finner ljuset, ty det är du

Väldigt välskrivet
2012-04-02

    ej medlem längre
Blomvackert
2009-07-16

    ej medlem längre
Bilden av det som händer ibland blir klar o tydlig. När stängseln låser till o den andra känslan styr, den som sätter lås för alla öppna vyer.
2009-07-03

    JoLu
underbar skapelse..
bokmärks*
2009-06-27

    obscura
mycket fin text och rimmen passar perfekt in i varandra och gör så att dikten får en fin rytm! nice nice
2009-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Enneby Eldenstjärna
Jessica Enneby Eldenstjärna