Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För Karl Valve


Vind


Jag är uppvuxen vid havet
men det verkar inte ge några mänskliga rättigheter
Hela morgonen har jag stått och betraktat
tvättmaskinen avverka mina kläder
I ljuset av den teaterscen vi kallar
livet
ter den sig som den yttersta av varelser
en tillfällig flykt i den eviga rundgången
Det står i dagens tidning att
KORT SEMESTER KAN LEDA TILL DÖDEN

och det är gräshoppornas sommar
fåglarna har inte vingar kvar att fånga dem
Det är sant för jag såg just en fjäder falla från hustaken
och Karl Valve står i köket och målar
kristallkronor med spöklikt sken
Och det behövs för vi kommer aldrig undan vinden
Det är förbjudet att skapa konst i innerstaden
(det har människorna sett till
bankmännen, arkitekterna, de välbärgade mödrarna till
de färdigvuxna barnen)

konsten måste födas ur andra gator
tränga sig ut ur husens ögonhålor
och fly som dagsländor
från skymningen
Det är sommarmorgon nu men
jag sågs senast på en bakgata
en novemberkväll tvåtusenåtta




Fri vers av Prometeus
Läst 571 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2009-06-29 18:45



Bookmark and Share


    Jnåt
du har vind i seglen.
2011-02-04

  acorazado
Alltid fint att läsa dina texter. Jag blev mycket nostalgisk av denna. På ett mycket fint sätt :)
2009-10-16

  TiVa
oj... läste den flera gånger.. och nej, det är inte för att jag är blond och har svårt att fatta utan helt enkelt för den var så (ursäkta min breda skånska) inihellvette bra! :)
2009-07-21

  Ms Lovecraft
Framför allt första strofen är en som en frisk fläkt i en dammig storstad.
2009-07-11

  Maria Zena Viklund
härligt flöde i denna, mycket bra skrivet!
2009-06-29

  GranneMedGud
Stor dikt... det är härligt att beröras... det är sällan
2009-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Prometeus
Prometeus