Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pilgrimssång

Det klingar en klocka så fjärran ifrån
den klingar i stenar, den klingar i stål
den klangen skall växa och bli till ett dån
som ropar Ditt liv har ett mål

Ditt liv är en vandring så säger den
till en helig plats med ett heligt namn
där alla skall samlas och alla är en
och vilar i Allfaderns famn

Jag skall lämna allt som binder mig här
som en tiggare måste jag gå
mitt liv skall bli möda, kamp och besvär
jag skall leva på vad jag kan få

För varje steg ibland vägens stenar
dras jag bort från min ensamhets plåga
blir en del av den kraft som förenar
och som värmer mitt jag som en låga

Det må vara sant att mot döden jag går
där jag mister allt jordiskt jag fått
att en isande vind sopar bort mina spår
och att ingen kan se var jag gått

Men når jag ej fram till ett mål för min väg
så känner jag ingen bävan
ty jag beder till himmelens härskare Säg
att du godtar min ärliga strävan






Fri vers av stenhur VIP
Läst 715 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-06-30 18:55



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Så helt igenom vackert och klokt ordat! Nog är det en pilgrimssång... en sådan som jag också vill sjunga.

"Ditt liv har ett mål"..... ord som går rakt in i hjärtat!

Och den sista strofen gör mig tårögd. På riktigt. Och nog tror jag att det bara finns ETT svar på den ängsliga frågan;

Ja!! du älskade människa!

Tack! Denna vill jag bokmärka och återvända till.
2009-06-30

  walborg
Kära vän vilken underbar bön. Jag blir alldeles rörd och tagen. Pilgrimens vandring som form och ram. Jag tackar Dig för en upplevelse och följer gärna med på vandringen.
2009-06-30
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP