Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

även en fattig

även en fattig kan känna
den skugga hon kastar över sig själv

summan av de val hon gjort,
de läppar hon kysst
och de hon inte velat kyssa

även en fattig håller sitt huvud högt,
kanske högre än andras,
för att ingen ska se
hur långt ned på trappan hon står

en fattig har inte råd att klaga
en fattig skyr sympatier
för om plats gavs åt sympatier,
skulle de vara allt hon hade

och inte ens en fattig vill
ligga under någons fötter,
ens om det är varmt och torrt där
ens om det är vänligt

för ute i regnet, i kylan, i blåsten
finns ingen skugga
och en fattig känner skuggan
och ser att hon dragit den över sig själv




Fri vers av amarcord
Läst 396 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-06-30 22:39



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
denna vackra text önskar jag återkomma till, vill bara helt kort peka på två små rader som rymmer så mycket att jag näranog trillar baklänges;


"för om plats gavs åt sympatier,
skulle de vara allt hon hade"


jojo, vackert så det förslår!!

tack
2009-07-01

  Popcorntankar
Vaknade till i mina ilands problem och kände mig dum!
2009-06-30
  > Nästa text
< Föregående

amarcord
amarcord