Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fridlyst

I hassellundens dunkel
flickan plockar en doftande bukett
av den vita nattviol.

Alen susar
bäcken porlar
göken ropar:
förbjudet! förbjudet! förbjudet!

Blommorna falnar i flickans hand.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-02 14:59

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Man skulle också kunna sätta undertiteln "I folkviseton" på detta lilla fina stycke.
2009-07-03

  Njord
Jag ser denna bild av glädje och sedan skammen av att göra något förbjudet.
Fint diktat.
Saknar ett r i första (för)budet
2009-07-02
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP