Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trampa inte ner dom hemlösa mer nu!

Gick upp på öster igen och när jag skulle gå och vänta på mor min utan för gallerian köpte jag Situation STHLM, Har köpt från den säljarn förut. han är schysst :) Skåning. Satte mej på bänken och bläddrade, OCh bredvid mej satt några typiska gotlänningar och snackade skit om Situation sthlm säljarn.

Tanten med rosa tröja sa till sin kompis
- Att stå och röke, Det har han råd med, Och öndå ska han sälja den där tidningen!
osv.
Jag snappade upp det direkt, Och så som jag är sitter jag inte och håller käft. Jag blev förbannad och sa
- Han säljer inte tidningen för egen vinning, Det är inte så att han står och tigger, Om det är det du tror! Så tänk dej för innan du säger någonting, Han står ju precis där! Och röka, Ja, Om man är beroende så är det väl klart som fan att man "har råd" med cigg?! Min mamma är nikotinberoende, Och inte fan tigger hon. Missbruk och beroende är en sjukdom, Om du inte redan visste det.

Då kom mamma med bilen, så jag gick. Fan vad arg jag var. Han stod precis där, Inte fan sitter man och snackar skit om någon som om den personen inte var värd mer än en fågelskit?!




Fri vers av Ebba N.
Läst 280 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-02 18:48



Bookmark and Share


  SaraNova
Hej Ebba! Du är bäster, det vet du! <3 Har också skaffat det här nu.. ^^
2009-10-04

  Johan Bergstjärna VIP
Bra talat!
2009-07-25

  Hawk
Stå på dig Ebba!
Att alltid och i alla lägen försvara de svaga i samhället är den största kristliga gärning man kan göra.
2009-07-09

  Mats Henricson
Bokmärker !
2009-07-06

  Mats Henricson
En VÄSENTLIG text, detta, de hemlösa kan INTE buntas ihop i en enda klump, de ÄR INDIVIDER, precis som vi andra, med OLIKA LIVSÖDEN som lett till deras situation !
De är, i mångt och mycket, en "FRUKT", framsprungen ur det byråkratiserade och paragrafspäckade samhälle vi lever i.....
2009-07-06

  Ulf Lagerholm
lyssna inte på pastor Lazze här nedan, förlåt honom, ty han begriper inte vad han säger

jag hade blivit lika förbannad som du, vi måste fortsätta visa vår ilska mot all slags dumhet

tack för din viktiga text hörru!
2009-07-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag håller med tanten.
Nikotinberoende är ingen sjukdom.
Många hemlösa har sig själva att skylla.
2009-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Ebba N.
Ebba N.