Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

WILDROSEN

I gryningsljusets viskande minut,
slår wildrosens kronblad ut.

Rodnande och vacker i soluppgång,
torkar wildrosen sina tårar i vindens sång.

wild och med längtansfulla blickar,
sitt budskap till fjärilar och bin hon skickar.

Möt mig innan natten sänker sin slöja,
då jag åter mina rodnande kronblad böja.







Fri vers av wildrosen
Läst 577 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2009-07-03 09:17



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Så vackert om vår vilda ros
2011-06-30

  La Magnólia VIP
Ljuvligt vacker att läsa ...
2011-03-01

  Anna*
Riktigt vackert skaldat om rosen som dessutom oftast doftar parfym.
2011-01-31

  Mr Lindemann VIP
Ja, en text således som böjer sig in och planterar frön hos läsaren
2009-08-01

  Eva Langrath VIP
Vackra ord om den vackraste rosen
2009-07-10

  Carola Zettergren
Urtjusigt skladat!
2009-07-06

  Sladjana Zubcevic VIP
Underbara rader!
2009-07-06

  En strimma av guld
Vackra rader om rosen som gör att jag får en känsla av att befinna Mig där.
2009-07-06

  Bodil Sandberg VIP
o så vackert kära poetissa
den här ville jag inte ha missat
tack för bokmärket!!!
2009-07-06

  * Ammi *
Underbar text!
2009-07-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Oh ja djur och natur
i en evig kretsgång
det fick Du till, till en
fin sång, som läsare
man njuter och tackar!
2009-07-05

  mare VIP
Mycket vacker dikt........
2009-07-03

  Maria T
Jag älskar vildrosor.
Vilken vacker poesi om
vildrosen
2009-07-03
  > Nästa text
< Föregående

wildrosen