Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att betrakta vetenskapen ur konstnärens perspektiv


en trött konstnär


tänkte på att det ej kan vara enkelt att leva med konstnärer,
dubbelnaturer,

de ljusa delarna för mig blir mörka för de jag älskar,
konst hör ej ihop med kärlek,

alla drömmer,
tror sig förstå,

ser etc,
men upplever ej en konstnär i riktiga livet,

den man utan vedertagna sanningar,
den som gissar,

älskar opiater,
läser filosofi,

tyngd av sina sanningar,
knappast levande i gränslandet bortom dina tårar,

hur skulle du kunna förstå min smärta,
min oförmåga,

ni är så enkla utanpå,
vanvettet serverar totalitärt vansinne,

ingen vedertagen moral,
självpåtagen smärta,

ty det är ett val,
konsten,

filosofin,
vetandet,

exprimenten,
världen synes klar i era ögon,

bara einstein ser det krökta rummet och förstår det till fullo,
jag ser min belägenhet tydligt,

avteckna sig mot skyn,
den botade ångesten,

våldet,
drogsubstituten,

doften av linolja,
jag förstår ej vad ni tänker på,

i era sagor förenklar vi ju allt,
raserar det stora,

drar ned det i dyn,
bespottar tänkare,

ruttnar,
okunskapens gissel,

falska leenden,
lögner,

det sociala spelet som är så viktigt för er,
edra små sanningar,

de utan storhetslängtan,
de blinda raseriet,

sökandet efter ord som ej går att tolka,
er förbannade träldom,

tron att saker förhåller sig på bestämda sätt,
inbankad moral,

en blind tro på sakers fortbestånd,
sweden av idag är i era tankar evigt,

nu lägger jag min själ i bomull,

bäddar och vilar ut i kärleken









Fri vers av peter markurth
Läst 475 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-03 19:26



Bookmark and Share


  Ex¤animo
en text att komma tillbaka till... :-)
2009-07-03

  D S
min första bokmärkta text här på poeter.se
2009-07-03

  etthjärtaäralltidrött
i sanning
2009-07-03

  Fånga dagen
Gillar detta
ak
2009-07-03

  Suzy med punkterna
Känns som det mest äkta du skrivet. Applåder
2009-07-03
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth