Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Matilda och solen

Matilda
vänder sitt ansikte
upp mot solen.
Matilda njuter
av solens
varma strålar
mot sin hud.

Så nära döden
men så nära livet
samtidigt.

Aldrig släpper vi
lusten till liv
förrän
det rinner ur oss


som vinet
töms ur sitt glas.


Drick solens varma
strålar, Matilda.

Än vill livet drickas.
och DU är törstig.




Fri vers av durr
Läst 420 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-03 19:57



Bookmark and Share


  lycksele
"Aldrig släpper vi lusten till liv"
Livets instinkt till överlevnad är stark. Det är verkligen sant.

Det finns dock de som blir trött på att leva.
Blev så förvånad när jag mötte en gammal man som var färdig med livet. Först trodde jag han skämtade med mej. Men uppriktigt väntade han på att det skulle bli färdigt.
Det finns också i gamla testamentet en berättelse där det står om någon: "Han dog mätt på att leva."

Min gamla mamma som dog nyligen, hade också dagar då hon helst ville att det skulle ta slut. Men det berodde mest på depression. Egentligen älskade hon att leva. Som de flesta.
2009-07-25

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Livsbejakande
2009-07-05

  Leif Furstedt
Vacker helhet
2009-07-04

  Carola Zettergren
Väldigt snyggt skaldat.........men utvekcla det om du kan!
2009-07-03

  Yrre VIP
Livshopp!!!!
2009-07-03
  > Nästa text
< Föregående

durr
durr