Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dess lösning gives här!


A propos en dyr gåta

 

man börjar med stortån

den är värst

krokig och nagelspräckt

 

sen tar man

ett försiktigt tag i

achilleshälen

 

inte skrika...

 

så ett lätt slag

men bestämt

mot skenbenet

 

jävla rostiga gångjärn!

men

det ska nog gå...

 

svampiga lår gör dock

föga motstånd

 

sen skakar man loss

axelgreppet

för ryggen genom bröstbenet

 

armarna följer med

automatiskt

 

magen blir svår

så den sticker man

hål på (i förväg)

 

sen tänjer man

på skallen

 

öppnar

livets förbindelselänk

 

trycker trycker

kraftig inandning

 

tills knäppen hörs

klockan två

 

(stjärten ger

den rätta rundningen)

 

så gick han tillväga

herr Brancusi

 

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 787 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-04 09:11



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det här ger väl svaret på varför så många tvekar inför att vända ut och in på sig..
2009-07-04

  Caprice! VIP
Nej, kära Ulf! Processen är irreversibel... ;-)
2009-07-04

  Ulf Lagerholm
den här är ju sanslöst rolig att läsa, uttrycket "att vända ut&in på sig själv" har härmed på ett mycket påtagligt och målande sätt fått sin fysiskt anatomiska förklaring

jag undrar bara stillsamt hur jag gör när jag sas önskar komma tillbaka till "rätan" igen, är det verkligen så enkelt att man läser manualen (din dikt) baklänges härvidlag?
2009-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP