Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tango från CD:n Sten Hur The Movie. Översättningen till jämtska är gjord av min fru, Anna.


Nätterna i Spånga

Ja det var nätterna i Spånga
som blev alldeles för långa
det var kul men blev strul och så
fick det ett brått och plötsligt slut
du skulle aldrig börjat prata
och framför allt inte tjata
och när jag bad dig hålla käften
fy fan vad du såg ut

Där gick passionen
för med den samtalstonen
kan attraktionen
bara falna och dö
Du ville veta
vad jag kunde heta
det blev ditt misstag
du förtjusande mö - Ajö

Ja det var nättran borti Ope
når ma nästan feck ihop'e
de va artut men hårt å sen
sa to de slut sa fala fort
du skulle int ha börd å fritte
du kunn ha hölle dä litte
å när je sa du skull håll käften
å va du glåmte stint å stort

Dau vårt je lej de
de va inte ti hejde
da ske je säj de
gjorde friinga stutt
du ville vejte
va en kar som je heite
du gjorde tullut
a du som va sa fin e stårsch -mors mors




Bunden vers (Rim) av stenhur VIP
Läst 893 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-05 04:25



Bookmark and Share


  walborg
Vilken härlig tango och vilken frejdig och rolig text. Min man, som gått i Wargentinskolan i Östersund, skrattade gott åt jämtskan som lyfter texten så den blir ännu roligare!
Stort tack för söndagmorgonens glada skratt!
2009-07-05

  Caprice! VIP
Nunen ske je sääj som de e. De hänne va fala artut å lees tila om måran! Häls å taack käringa di frå e ääna jamtstårss som unner hårre melodin går...
2009-07-05
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP