Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första snön-1990

Klockan ringer, usch, jag vill inte stiga upp

Ligger kvar, håller på att somna om

Suckar. Tar mina kläder och lägger
dom under täcket en stund

Så där ja, nu är dom lika varma som jag

Sitter på sängkanten och hänger med huvudet

Suckar

Klär på mig

Min hund som heter Blå sitter och tittar på och piper lite

Reser mej upp, tar tag i rullgardinen och så...

VITT, vitt, vitt
Snö!

Underbart vackert

Allt är ljust och rent

Snö överallt

JIPPI!

Ner för trappan far jag och Blå skyndar efter

Vantar, Jacka, Halsduk och kängorna på

sen ropar jag -Blååå!
Vi ska gå ut!

Hunden är totalt chockad, förstenad,
står i dörröppningen och tittar på sin galna
matte och allt det vita. (som inte fanns där igår)

Han blinkar och blinkar, går inte över tröskeln

Jag lockar och lockar och så gör han sina första
tassavtryck på trappan i vita snön

Efter ett våldsamt springande, hoppande, rullande,
snöbollskastande och
snöätande (för Blås del) går vi in i värmen igen

Blå är full med snö och jag fryser

Jag tittar ut genom fönstret
Nu ser det inte så rent och fint ut längre på min gård

Vi har rusat runt och trampat upp det vita täcket
men det gör inget för det var så kul

Det är härligt med vinter och det är något speciellt
med den första snön

Smält inte bort nu...snälla ligg kvar till våren

Jag tror inte att jag och eller min hund
har haft så roligt på länge som idag

Vad lite det behövs ibland för att man ska känna sig riktigt glad




Övriga genrer av Therés
Läst 195 gånger
Publicerad 2005-09-30 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!