Foto: Ulla

Hur förlåter man ett svårt felsteg mot en vän?
Ord ur nattlig ångest som aldrig borde fått  komma vidare.
Hur får man sin egen förlåtelse när man gjort någon illa?

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto: Ulla

Hur förlåter man ett svårt felsteg mot en vän?
Ord ur nattlig ångest som aldrig borde fått  komma vidare.
Hur får man sin egen förlåtelse när man gjort någon illa?




Spegel spegel

 

ord ur nattens ångest

kom till dig

 

och jag vrider kniven

om mitt hjärta

för att orden ska

såra mig istället

 

men de har redan skadat dig

och jag kan bara skämmas

skrämmas av mig själv

min egen värsta fiende

 

du som enbart skulle

ha det bästa

som är värd allt

fick en bricka

med ett helvete

 

jag står inte ut med

min spegelbild och ordet

FÖRLÅT var det minsta jag

har sett just nu . . . . .

 

när jag blev riktigt rädd

för mig själv




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-07-09 06:12



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Att bara vara en vanlig människa .....
du är 'naken', visar vem du är i varje nu.
För detta krävs stort mod!
Du är mod!
2009-07-10

    Erika H
Bakom maskerna finns det som inte syns.
Rädslan bor i oss alla. För något. För allt.
Och mitt i detta glömmer vi bort att andas.

En stark text som berör mig. Slutet griper tag. Vrider om.
Och det är detta som är liv. Att leva. Fullt ut utan skyddsmasker. Och det är skrämmande...
2009-07-10

  Sturesdotter
man blir rädd för sig själv när man gör vissa saker

men om man blir förlåten
då måste man lyssna

intensivt
o tro....
2009-07-09

    ej medlem längre
I insikten att man gjort fel finns halva förlåtelsen tycker jag! Så har du sagt förlåt bör allt vara ok!
2009-07-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Felsteg kan
alla göra, går
kanske att börja
om igen, om det
tas upp med den
det gäller och den
är en verklig vän!
2009-07-09

  Teresia Ridell
Uttrycket "Älska mig mest när jag förtjänar det som minst".. Tycker det säger en del.. Även den mest älskvärde gör en dundertabbe ibland..sällan av tanke utan av gamla sår-ångest-rädsla.
Den som inser förlåter.
Att fela är mänskligt. Kram
2009-07-09

  Eva Langrath VIP
Smärtsamma insiktsfulla ord.
2009-07-09

  glittertindra
Ibland kommer orden direkt utan att det finns en tanke eller avsikt med att såra, men det blir så ändå.. då är förhoppningsvis den som lyssnar klok att försöka lyssna på ångesten bakom orden.. kommunikation och mänskliga relationer, svåra saker..
2009-07-09
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP