Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är det av största nöd att tömma sina tankar; tömma sitt ordförråd på alla de ord som man annars så tjusigt håller tillbaka.


ingenmansland.

1.

Vår kärlek bytte du
mot enris med vilket du
piskade skuld och skam
ur min kropp.

Jag förstår; att det aldrig
var din avsikt
att ålägga mig den
livslott
vars innerbörd var att
vandra hungrig
dagarna ut
i ett ingemansland
som vår herre Gud
sedan länge lämnat.

Allt detta är dock
förlåtet nu.

Jag är inte den
som för bok kring sådant.


2.

Allt det som vi sade
till varandra
trycktes försiktigt,
ord för ord,
på små pappersstycken,
spreds för den
kyliga nordanvinden och
fick våra tafatta försök
till försoning
att slå tomt ikring
varandra.

Längd efter längd
utav vackraste sidentyg
kom att bilda murar
mellan oss.




Fri vers av efterklang.
Läst 398 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-09 12:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

efterklang.
efterklang.