Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inspirerad av mina tidiga somrar hos mormor o morfar (fastän scenen inte precis är ett direkt minne, snarare sammankonstruerad)

 




norrländskt slumrande sommarhammock




Scenen föreställer en sommarhammock. De sitter och
samtalar så långsamt så humlorna
stannar. Du drömmer det de mumlar
som om solskuggan är en oavslutad grammofonskiva
ett smultronfält  längs en bomullsfilt
där du är hedersgäst nu
medan hammocken gnisslar tyst och
mössan nästan kliar mot ditt hår som du snart
har. Hur skulle eran scen ens kunna upplösas?
-Har han somnat nu?
-Mm, sånt björksus...
-Fäll över pläden!
-Sover nog redan...
-Jo, men om myggen...
-Int blir här många!
-Vars är fodralet?
-Du hällde saften.
-Mm, susar gruset...
-Hörs nu de kommer...!
Opeln knastrar från framsidan huset. De har varit
nere vid älven och försökt fiska. Men de kommer
hem med åkerbär i hinken. Imorgon blir det hjortron
eller gott om knott.

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-09 18:29



Bookmark and Share


    prima donna VIP
aah, nu känner jag igen mig...mina hemtrakter :)
2009-07-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP