Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<i>Vem vill bli en fadder...?</i>


Bortom vår trygga samhällsvision

Ett feltrampat ben går förlorat i Hercegovina
tolv fingrar korsas för Tjernobyl,
en hand-full mindre i Tanzania
livremmen kramar runt armen på Ria.

Några tusen liv tas i bruk i Kina
andra liv tas ur bruk i Palestina
på Stureplan snorkas lina.

Biobränsle
vår miljöomsyn
skördar grödor
i kambodja byn,
mätta nordbor
magra bybor,
en drös spyr på Avenyn..

Eliten stupar av tequila, salt och citron
Renar samvetet dagen efter
med en smärre donation,
bortom vår trygga samhällsvision.




Fri vers av john ekström
Läst 773 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-07-09 22:29



Bookmark and Share


  Baystream
Eloge... otroligt snyggt skrivet...
2009-11-19

  Havsbris
Pengar rullar och rockar...

Naturens, jordens krafter
och makter kan ingen
köpa men kan förstöra,
och alltid är människors
fel och ansvar...

Så fan bra du skrev och
bildade idags och imorgons
tillstånd, som allas känner
men inte många gör något
om...för att bryta, och ja
de som kan köper medvetens
falska frihet och ron; kanske de
kan sova, för att finns inte alls
någon skrupler....

Rå sanning och raka ord
som känns djup inne med
även i huden...

TACK och BRAVO!!!!!!!!!!
2009-09-30

    ej medlem längre
Fy i helvete vad bra.
2009-08-19

  aol
en obehaglig sanning trnger sig på bra fångat
2009-07-27

    sårosa
vrf ska du pausa föresten? :P
2009-07-19

  Jo-hanna
Otroligt bra!
2009-07-14

    sårosa
klockren
2009-07-12

  Mats Henricson
Snyggt !!!
2009-07-09
  > Nästa text
< Föregående

john ekström
john ekström