Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mordet


jag vet inte ens vilken art
de bruna mjuka solfjädrarna
i kattens gap
lugn på något vis
förlamad av skräck
svarta pepparkorn
ser upp på mig,
säger något

men
fågeln flyger ännu!
fågeln försöker flyga
med vingarna utbredda
undan kattens mjuka tassar
som har infällda metalliska knivar
i det mjuka

leken; ett pågående mord
schas, dumma katt
när den gulliga fasaden sprack
och vilddjuret, vilddjuret
jamar med avgrundsröst

ja, fågeln lever
några krampaktiga andetag
hänger livet kvar, de vackert snidade
gripklorna
blodet som runnit ur näbben
den gapande näbben
rycker till
och livet är slut
















Fri vers av Alfie M
Läst 378 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-10 16:23



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Bra beskrivning av kattens lek som leder till död
2009-07-11

  Sabina Zander
Den här gillade jag, en sådan
känsla man fick när jag
läste.. mycket bra!
2009-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Alfie M
Alfie M