Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...och helt plötsligt fanns inte framtiden längre

Så gärna vi ville
fånga morgonljuset
i den allra tidigaste
gryningstimman
närma oss varandra hud mot hud
låta känslan och åtrån
flöda helt fritt

hur gärna ville vi inte viska
alla de där orden
som vi på varsitt håll
tänkt så oändligt många gånger
medan saknaden
höll på att förtära oss
äta upp oss

hur hett önskade vi oss inte
bort från alla
nätters längtan
bort från den ensamhet vi kände
i varsin tvåsamhet
och hem till den varma famn
som väntade

vi drömde om
bubblande glädjeskratt
nattliga samtal om livet
om galna upptåg mitt i vardagen
sommarkyssar i duggregnet
och om kvällspromenader
till utecafeér

varför väntade vi så
varför lät vi tiden bara gå
varför all denna hänsyn
all omtanke om alla andra
plötsligt en dag
fanns inte framtiden längre

och det blev plötsligt

SÅ tungt att andas...






Fri vers av Junitvillingen
Läst 287 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-07-12 19:47



Bookmark and Share


  sulimaa
Åhhh så jag känner av dina rader ...du beskriver så väl all kaotisk frustration som kan inta ens hjärta...varför aldrig omtanke om oss själva....
2009-07-13

    tehdog
Oj. Denna text talade verkligen till mig. Avslutningen är så sjukt effektfull. Så tungt att andas. Tack för denna text.
2009-07-13

    ej medlem längre
Varmt
känsligt
innerligt
en sida
om det att vara
människa på Jorden
2009-07-13

  Lars Hedlin
Längtan inom..tunga ord..sorgsna ord....var tog drömmen vägen??
2009-07-13

  Glensan
Otroligt känslofull
och laddad poesi
man blir lite blöt
i ögonen
2009-07-13

  walborg
Så fint diktaren uttrycker behovet att inte glömma bort att älska dem som står oss närmast medan tid är. Tänker på Tove Janssons dikt Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörknar minut för minut, med underbar musik av Erna Tauro.
2009-07-12

  Teresia Ridell
Så vackert, vemodigt. Blir tårögd. Tiden som går ifrån oss.stunder, chanser vi missar. Ibland av slump, ibland av oförstånd, ibland av hänsyn. Sen en dag vaknar vi när tiden lider sitt slut..o undrar varför ?
2009-07-12

    JoLu
Du fångar ögonblick
av drömmar och förhoppningar
som ingen annan kan.
applåderar högt och länge*
2009-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen