Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt liv...


Där luktade förnämt av ostronskal och gamla endiver



Det finns en sorts gratishotell som bjuder på udda sängkläder och exotisk frukost.
Man hittar dem på bakgårdarna i de finare kvarteren på östermalm.
Och några finns på översta våningen någonstans i vasastan.
Fast de där på övervåningarna har försvunnit i takt med att man byggt vindsvåningar.
Jag hade ett ställe med generösa mängder tidningspapper att bädda med. Och fina viner att samla som slattar ur dåligt tömda pavor.
Där luktade förnämt av ostronskal och surnad entrecote. Pommes duchesse och grön ärtpure och gamla endiver.
Längst in i hörnet hade jag ett överblivet täcke som väntade på mig och de andra som nyttjade samma fascila övernattningsställe.
Numera har jag flyttat från stan och bor själv med bakgårdshotell där jag slänger gamla tidningar och överblivna matrester. En del fullt ätbara.
Och så har jag lagt ett gammalt täcke i hörnet. Än har ingen använt det, i alla fall inte så att jag har sett det. Men man vet aldrig.
När minusgraderna kryper innanför bomullsskjortorna kan det vara skönt med ett täcke i eett soprum.
Tro mig
Jag vet.





Övriga genrer av halmstrå
Läst 316 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-12 21:38



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Den omtanke som kommer ur egen erfarenhet är nog den varmaste, tänker jag.

Tänk om det börjar ligga gamla täcken i vart och vartannat soprum....
2009-07-12

    papillon
Jag hade en kompis som bode i en egenhändigt hopsnickrad koja på soptippen mellan Gällivare och Malmberget - där levde han kräsliga på leverpastej, falukorv och rimmade fläsksidor,
eldade sin kamin och drack T- sprit dagen lång. Sedan fick soc ögonen på honom, drev honom ut ur sitt paradis, rev kojan och tvingade in honom i en etta på Kaptensgatan. Där hittade jag honom stel och död på muggen med brallorna kring fötterna och med fler än tvåhundra tomma flaskor T-sprit - och i en garderob en, säger en. liten tom Explorer. I fyrtio år har jag nu grubblat över när fan han knäckte den där Explorern - födelsedagen? nyårsafton? Yngsta barnets myndighetsdag? Vissa frågor får aldrig något svar.
2009-07-12

  korpfjäder
... undrar om man måste ha tillstånd för att ha hotell i soprum...
välskrivet som vanligt.
2009-07-12
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå