Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur kan man se...

hur kan man se den man älskar falla
hur kan man se någon sakta sjunka
och inte kunna hejda fallet
inte ha någon livboj kvar

hur kan man se förfallet
som sakta smyger sig in
steg för steg ur sitt bakhåll
närmare för var dag

hur kan man se det som var ljust
förvandlas till mörker och kyla
omtanke till likgiltighet
passion till krass porr

hur kan man se äkta glöd
bli till skräniga klagomål
ärligt engagemang bli
till liknöjda misstag

hur kan man se det som var
helt och vackert och skönt
falla sönder försvinna
bli tröstlöst trasigt och fult

hur kan man se allt som var
vänligt gott och glatt
bli hånfullt och hårt
spydigt och vasst

hur kan man se detta
med bakbundna händer
utan att kunna mota
spritdjävulen i grinden

HUR?


jag kan segla utan vind
men inte se en älskad
drunkna






Fri vers av Örnhjärta - Björnhjärta
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-14 01:14



Bookmark and Share


  claes fredelius
Jag ser det inte så
Tycker jag är både produktiv och högst levande i både konsten och mina relationer
Det känns verkligen tråkigt att bli så negativt porträterad av Dig som jag älskar
2009-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Örnhjärta - Björnhjärta