Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fredskatter är sällsynta - kanske utrotningshotade


fredskatten bad om logi

en vacker vit katt
med ett blödande rött sår
och ett blått och ett grönt öga
kom en soligt glittrande dag
den första i månaden juli
och bad om husrum

den vajade sin vita svans
såsom en fredsflagg
och jamade sitt vänaste jam
och bönade och bad för sitt liv
och sa: ute är det kallt om natten
jag har varken mat eller vatten

och drottningen i huset
såg genast ljuset
i katten blåa öga
och föll snart till föga
hon föll för den vita glans
som fanns i hans fredssvans

hon blev betagen
och varm i magen
och såg på den vita katten
som gudarnas gåva
en skänk från ovan

Men! maken som
var hård och kall
han lade sitt veto
och så var sagan all...






Fri vers av Örnhjärta - Björnhjärta
Läst 317 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-14 01:47



Bookmark and Share


  claes fredelius
Jag var inte alls hård och kall
Jag älskar tvärtom djur
Och Dig!
2009-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Örnhjärta - Björnhjärta