Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

108 kilo kyckling och galla

Jag vill be om ursäkt till allt levande som jag någonsin ätit.
Det får mig att vilja sätta mig under ett träd och meditera
bort all smärta jag orsakat. Det får mig att vilja svälta bort mig själv.

Jag var en äcklig människa. Förlåt, förlåt, förlåt!
Jag skyddar era bröder och systrar nu
försöker men de giriga kastar falukorv
på diskar, kastar kronor i luften
skyndar sig hem och steker.
luktar illa gör de också
homo sapiens alltså.
Varifrån kommer allt förpackat?
108 kilo kyckling i veckan.
Jag spyr och gråter.
Försöker att skärpa mig
men skärpa mig för vad?
För bemötandet av de giriga?
"Le låtsas som att det är normalt"
Medelsvensson skrattar nämligen
åt oss som sticker ut. Åt oss som bryr oss.

Men de vet inte vad ordet lidande betyder,
bara när det gäller homo sapiens
som luktar illa och steker.
Proppmätta magar.
Snälla kan ni inte svälla ihjäl
eller lyssna, så kanske produktionen saktar ner.

Ni som äter kött och samtidigt har husdjur
ni älskar och försvarar, skäms på er!
Ni luktar dubbelmoral.

Snart kommer begreppet individuella rättigheter att bli lag
snart får även ni små liv andas luft så länge ni vill tills era
hjärtan blir långsammare, tills ni har hunnit känna kärlek
värme och kyla, snälla oroa er inte vi kämpar för er!
människor är så konservativa bara.
Jag vet det är ingen ursäkt.
Det är en orättvisa.


Jag hade älskat er alla.
Födda som ofödda
Rädda och jobbiga.
Ni hade varit och är
en del av vår jord.

allt är lidande.




Fri vers av Childlike Wild
Läst 667 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-14 14:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Childlike Wild
Childlike Wild