Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en skiss


gemenskaper



den första gemenskapen
livsnödvändig
själva grogrunden för levandet
växandet, den första mötesplatsen

välkommen till världen, säger någon
kanske menade hon det
också

upptäcktstid och lyckliggörande
något att vila i
ibland mindre än det borde
aldrig villkorad men inte
kravlös

omtanke, omsorg


den andra

du är större nu

en fortsättning, ingen fristående, på den första
den som kräver
den som söker binda
göra dig delaktig

i familjehemligheten

för att bevara, ett stillestånd
en rustning mot omvärlden

likt en gyttjepöl

utan tillflöde
utan frånflöde

sakta uttorkande



och ibland

den tredje
en möjlig läkning

ännu varken eller
ett frö
en önskan
en möjligheten

sakta går vi runt varandra
nosar, prövar
ord och tankar och gester

frågar utan några ord
får jag vara den jag är?
får jag bli den jag kan bli?

prövar vår tillit

som vid ett nygrävt trädgårdsland
tidig vår
vi står här med frön i handen
tittar blygt på varandra

och hoppas




Fri vers av Hans VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-14 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans VIP