sommarrepris" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sommarrepris


Min Sorg Slår Svartblå Blixtar Omkring Sej






Min sorg glöder av vrede 

& slår svartblå blixtar omkring sej

Min sorg är ett ursinnigt Monster

som springer & springer

genom skogarna på nätterna

sover på dagarna

Umgås med vargar & björnar

är osårbar

Skrämmer skiten ur fromsnällgråa svampplockare

Visar en rejäl Kuk för machos som trodde dom var nåt

med sina tomma leenden & eufori över glänsande BMV:s 



Min sorg visar tänderna & ryter

åt sömnen

i köpcentrarna

där folks ögon skriker

WANNA BUY!!!!



Min sorg är förälskad i alla dessa kvinnor med lysande ögon

Dom som håller världen uppe

Dom som kämpar genom tsunamis av kärlekslöshet & arrogans

Min sorg är osynligt ljus rakt in i de olyckligas bröstkorgar

som bågnar under trycket från ett hänsynslöst & cyniskt samhälle

och skiträdda förtryckande män (& kvinnor)

& deras ensamma svikna bröder (& systrar)

som sitter framför datorn med förmörkad självkänsla




Min sorg skrattar kärlek

klär sej i svart & lila

& lyfter barn mot himlen

så att de kiknar

av glädje




Min sorg är hos de gamla & övergivna

Dom som BYGGDE vår lyx

men som bara väntar på uppvärmd mat från hemtjänsten

& på att Go kväll ska börja på TV

Viskar värme in i deras bittra tacksamhet

över en löjligt låg pension





Min sorg vrede kärlek & glädje

blir till ETT

& får vila sej i Drömmarna

om en gnistrande Hemkomsts frid

& jag får äntligen slappna av & gråta ett

närande värmande regn över undernärda

frysande själar, & över mej själv,

i den här konstiga "rika" världen.





Övriga genrer av Johan Bergstjärna VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-14 21:35



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
En star dikt,

många varma applåder

för dess budskap och innehållsrikedom.
2009-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP