Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tusen och en nattsaga

En taggig bomullsklänning och en nyopererad djurpark diskuterade om dom kunde bli ett par. Djurparken yttrade: " - Om ditt fysiska hölje inte uppvisar en attraktiv molekylsammansättning så finner min personlighet inget yttre intresse eller attraktionsvärde, men därmed ej sagt att den psykologiska strukturen kommer att avvisas."

Lite längre bort hoppade en blindtarm blindbock med en höjdrädd bergsbestigare. Blindtarmen såg sig inte för, utan sprang rakt in i en bit bitsocker som bet av honom tarmen. Resterna av blindtarmen hoppade i blindo, och rakt ned på en stygg näckros som hotfullt blottade sig för klass 5A på Katedralskolan när de plockade utrotningshotade växter i skogen.

Uppe på land förhördes en oprofessionell professor av polisen. Professorn sade: - Igår kom jag ihåg att jag inte mindes att jag hade glömt bort att påminna mig om att jag läste en bok på engelska, fast med svensk text. Jag läste boken med hjälp av texten och med god hjälp av synen som mina ögon hjälper till att se med. Jag är lite osäker på vad jag menar men jag undrar om jag tycker det jag tänker, och det gör jag ju. Tyvärr gjorde jag mig så illa i lillfingret att man var tvungen att amputera båda benen."

Det var ett onödigt stort ingrepp men den vikarierande ögonläkaren ville inte ta några till synes synbara risker. Tyvärr blev ögonläkaren blind på ett ögonblick eftersom han stirrade sig blind på möjligheterna att få en ny syn på livet. Därefter operades en blind fönstertittare för syns skull, det skulle inte se så bra ut annars. Sedan började ögonläkaren genomskåda blindskrifter på en färgblind ögonvita med stängda ögonlock utan att blinka. Det var ingen vacker syn, men polisen litade blint på det syniska ögonvittnet. .

Då plötsligt upptäckte man även att ett tåg var spårlöst borta. Men det gjorde inget för polisen säkrade vissa spår hos en spåkärring. Man misstänker även att någon har stulit en bortsprungen hund som har återupphittats men som återigen har försvunnit mot hittelön.


Boken "Tusen och en nattsaga" har blivit recenserad i sin helhet, och då lät det så här:

"Bokens hädiska innehåll uppvisar oerhörda brister som totalt omintetgör vad som borde vara bokens egentliga syfte; att ge läsaren relativ information. Författaren utgår från egna subjektiva åsikter som utgångspunkt och undviker att beröra den aboluta och fundamentala sanningen i univerums inre väsen. Det är odiskutabelt påvisbart att man förlorar sin tid om man läser denna bok, en bok som aldrig borde ha tryckts. Däremot passar den utmärkt som insektsbekämpningsmedel, igår slog jag ihjäl tre mygg med den.

Betyget blir sämsta tänkbara; med beröm underkänt.

Inge Vidare"




Övriga genrer av Farbror Farmor
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-18 15:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Suveränt, dagens garv!
2009-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Farbror Farmor