Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikboland

Vetefält -
blå vatten skymtar bortom
stingsligt gula rapsåkrar

soldiset glittrar
i linmarkens innanhav
kornfälten vajar-
en vindfläkt över silke
en smekning

enbärsbuskarna -
mörktgröna vaktsoldater
på brunbränd kulle

pilallén
till fordom mäktig herrgård-
tre träd återstår




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-18 16:08

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Bra, särskilt de tre sista raderna som låter som en återklang av Edda-diktning!
2009-07-19

  Eva Langrath VIP
Tack för denna underbara promenad
2009-07-19

    ej medlem längre
Mycket fina scenerier här - har alltid tyckt om ett landskap med enar.
2009-07-18
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP