Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Interiör - Arkösund

Strandastern lyser
bland tång och fågelfjäder
vågorna kluckar

Havsglitter
nu drar brisen in från sjön
doft av tång

Liten gosses dröm
att styra stor båt i sjön -
tanken tom

Solar på bryggan
tre flickor i bikini -
kaffet urdrucket

Blådaggiga bär
en munfull -
de första i år

Fläderbärsblommor -
häxorna sankar sin brygd
trolldryck mot snuva

Vid utedasset
klänger skära törnrosor-
dröj ej för länge








Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-18 16:13

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Sanka betyder samla från gammalnordiska samka (sam-) (sanka glödande kol på hans huvud)
2009-07-20

  Björn Nilsson VIP
"Sanka" har jag aldrig sett som verb. Vad är det? Jag hoppas snart få en egen leverans av flädersaft för övrigt. Gott!
2009-07-19

    ej medlem längre
Fler fina observationer, särskilt den sista ...
2009-07-18
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP