Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gathoras vecka i limerickform


I torsdags gick Fan lös på gatan
och solen var stekhet som satan
en spegel av hin
med gyllengult flin
den enda som njöt, det var skatan

Och fredagen följer med regnblask
bedrövlig och hängig som gatfnask
när natten sen flyr
syns den som obskyr
om torskarna nappat på blingmask

Men lördagen väntar den lede
som säkert har samlat sin vrede
att tömmas som stop
i porrgömmans grop
när månen gått runt varje skede

och söndagen, utfläkt för dyrkan
ska locka de frälsta till kyrkan
men ve den som tror
att lycka är hor
där saknar nog dopet sin verkan

När måndagen knackar på porten
och bara belyser den lorten
som vidlåder allt
och stirrar så kallt
då önskar man helt enkelt bort den

men tisdagen kommer med dimma
en sanningens äcklande timma
när lönen tatt slut
och horan går ut
med tyngden hos en som ska limma

på onsdagens kåta små djur
att snärja och ligga på lur
när stortorsken går
i väl kända spår
en gathora vet säkert hur

man snaggar dem tomma på stålar
och lurar dem, dumma små fålar
att få dem att stå
med cellerna grå
i torsdagens nylagda trålar













Fri vers av halmstrå
Läst 291 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-19 13:36



Bookmark and Share


  korpfjäder
vilken vecka!
2009-07-20

    papillon
Man erinrar sig puerila ramsor från tidig skolgång...........

Små barn som tuktas av staten
skall läras att läsa och tacka för maten
Men huga och nej,nej, nej,ack nej
inte lyssna till halmstråtanten
2009-07-19

  Nanna X
ack så dystert och o så välrimmat!
2009-07-19
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå