Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal dikt ur lådorna, jag skrev den till Susanne.


En kopp te

Disk i travar,
blommor skriker efter vatten,
proppfull tvättkorg
och en massa damm i vrån.

Jag skiter fullkomligt i de',
nu ska vi dricka en kopp te,
för du ringde,
ville prata,
sa du nyss i telefon.

För dej finns alltid en kopp te
och gott om tid.
Glöm bort all stress och jobb och karriär och strid.
Är chefen knäpp?
Det stannar här!
Häng inte läpp!
Säg som det är.
Jag sätter på en kanna till, ifall du vill.

För dej finns alltid en kopp te
och gott om rum.
Och ingen tanke kan va' fel eller för dum.
Berätta allt,
det stannar här.
Känns livet kallt?
Säg som det är.
Jag sätter på en kanna till, ifall du vill.

För dej finns alltid en kopp te
och gott om plats.
Vad tjock du blev efter din senaste strapats!
Är nått på g?
Det stannar här.
En liten b...?
Säg som det är.
Jag sätter på en kanna till, ifall du vill.

En kopp te,
sätt dej ner,
en kopp te,
det finns mer...

Jag dukar fram min största kopp,
en kopp för kärlek, tro och hopp
och fyller på tills du blir nöjd och säger: "Stopp!".




Fri vers av Lena Nilsson
Läst 1018 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2009-07-19 14:03



Bookmark and Share


    sajo
Dina ord så härliga så jag kommer över på en kopp te.

Så skönt och avkopplande det låter dina ord.
2009-11-24

  Knickedick
Jo man blir glad över den. Det har uupstått något märkligt att man ägnar mer tiad att kommunicera med personer man inte känner något för än de som man faktist älskar
2009-10-13

  Björn Karlsson
Härligt levande syrsan,
bravo, stor applåd
2009-10-12

  glittertindra
får bilder av ett köksbord i trä, ett köksfönster med blommor i, en diskbänk och en samisk syrsa som snabbt tar fram tekoppar och det senaste hon fått med sig från en marknad medans hon glatt och vänligt pratar om enkelt och djupt och kommer med klarsynta inflikanden... en trevlig stund med andra ord.. :)
2009-08-04

    trollflöjt
En sådan vän borde alla ha! Kram
2009-07-19

    ej medlem längre
Den typ av vänskap bode alla ha, fint skrivet!
2009-07-19

  Måna N. Berger
Precis en sådan vän borde alla ha!
2009-07-19

  Starfish-Aura
Självklart bokmärkt!
:)
2009-07-19

  Starfish-Aura
Bland det häftigaste och roligaste jag har läst!
Jag är helt tagen.
Jag får samma känsla när jag läser din text som jag får när jag läser Stig Claessons böcker, i dem finns en stämning som jag kan ta på och vill befinna mig i. Mycket vackert!!!
Önskar dina fingrar skapar fler texter med samma ton, dom är ovärdeliga.

Fridens liljor

//Mjao
2009-07-19

  Eva Langrath VIP
Underbara vänskapsord
2009-07-19

  Rosmarin
vilken fin dikt om vänskap
2009-07-19

  -Dandy
fint och mysigt!
2009-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson