Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

iakttar Skaparen varandra

 

 

 

 




Gud kikar in genom kyrkgluggen

genom gluggen mitt emot tittar Gud in

under takvalvets målande strålar hägrar Universum

varken Gud eller Gud blir förvånade

ty bägge vet hur Han ensam är den ursprungliga

genom orgelns ringlande tidevarv iakttar Gud varandra

sjunger ord som får Solen att förmörkas på den andres sida

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-21 23:23



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
svar till Nanna nedan:
-Nja, inte om man som jag tror på Reinkarnation... :-)

Då kommer ofantligt skiftande tidsmoment in i själva temat, ty det hinner hända en hel del med jaget från ett liv till ett annat... ...inte blott att man bespeglar sin nutida självuppfattning i oändliga former, utan oxå att man faktiskt har glömt sidor av sig själv, vill undersöka ifall de är sådana sidor eller ej... ...och på sin höjd enstaka gånger får en sann glimt, men under tiden får leva i spännande ovisshet... ...ifall man vill o orkar bry sig att utvidga nuets horistont med minnen, eller utvidga minnena med nuets horisont.

Därmed inte sagt att alla mina texter kan "krypteras" med reinkarnationsidén som nyckel - nej, långt ifrån - men den måste helt enkelt vara en central pusselbit till vad jag ibland menar med mina berättelser...?
2009-07-27

  Nanna X
Ack så väl du varierar det narcissistiska temat i olika genrer! Men är detta tema inte ganska statiskt, för att inte säja jävligt statiskt, till sin natur?
2009-07-22

    prima donna VIP
AJ Gud har en tvillingsyster Gudrun. Syskonkärlek va, vem vinner?
2009-07-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP