Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Estradpoesi


Någon helt annan stans i världen

Varelser sparade varsamt
ungdomligheten
mellan läpparna
och njöt av smaken.

Det speglades fruktsamhet
i ögonen och
skrapsår såg möjligheter
i törst efter kärlek.

Näst följde faderskap
i modersgestaltning
och barnaskaran
följde tryggt sina liv
bortom himlahörnet.

All deras tillit var
beroende av framtiden.

Till den stund då de blev
barnsoldater
skjut*skjut* och mörda
fick den lilla pojken lära sig
medan flickan arbetade
stack sina sammetslena fingrar
på dessa sylvassa synålar
för att en gammal rik dam
någon annan stans i världen
skulle få sin lilla broderade duk

för att det den gamla damen
någon annan stans i världen
trodde var röda små blommor
i själva verket var dessa blodfläckar
den lilla flickan blev straffad för att fläckat dit.
För att den lilla fläcken från flickan
skulle utföra det slaget, på slaget, på slaget
av den där chefen.

Stackars barn snubblar hem.
sicksackar mellan minor
och farorna är som dimman, ogenomtränglig.

men dessa små liv
skrattar ändå

värmer sig i mammas famn
överbeskyddas av pappas kärlek
och omsluts av familjens betryggelse

och dessa små liv
leker ändå

med dessa små självkonstruerade
små bilar och hästar av kottar och pinnar

och dessa små liv
lever ändå

men icke
för att den där rika damen
någon annan stans i världen
inte vågade skänka
ens en tanke
till någon,
någon helt annan stans i världen.


liv för liv det är vi som förblir
handikappade
i vår egen verkligen.

Trampar varandras felsteg.

liv för liv för liv för liv

och kanske borde vi ha dåligt samvete
inte för att vi har det bra
utan för att vi kanske inte hjälper till
så att någon annan
ska få det lite lite bättre

men jag ska bli den där
rika gamla damen
någon helt annan stans i världen
och köpa in massa små
rödblommiga broderade dukar
och sedan ska jag skicka tillbaka dem
tillsammans
med någon hundring
till den där lilla slagna flickan
vars bror är barnsoldat
som säger: skjut*skjut*och mörda
och jag ska till flickan skriva:
"Den här duken
kan du iaf torka din brors tårar med
och för pengarna
kan du köpa dig en fingerborg,
så slipper
de vita broderade dukarna
bli rödblommiga
som sedan utför det
slaget
på slaget
på slaget
av den där chefen
i den där magra kroppen,
som är din
och som är lika värdig som min
och som den där rika gamla damen
någon helt annan stans i världen"













Fri vers av P o e t r y S o f i e
Läst 376 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-28 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

P o e t r y S o f i e
P o e t r y S o f i e