Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÖPES: 3 kilo ångest för överkomligt pris




de säger att
hon talar öppet om
att spilla orden
för kärleken och
att tappa känseln i
fingertopparna när de dansat
för länge över silkeslen hud



de säger att hon berättar
om hur hon sätter
modet i halsen
när hon går tre steg fram
och sjutton tillbaka
i medvindar som stal
alla halsgropsskavande
ångestattacker



hon säger att hon hatar
när han spiller sitt saliv
över hennes läppar
varje morgon 07.27
och hon kippar efter andan
när sömnen kvävs av en kyss


hans tunga i halsen ger
skavsår i tårkanalerna
när hon inser att hon har
slutat röra människor
som inte är han och
att hon har gett bort alla
vackra stavelser som
brukade finnas nedklottrade
på papper lite här och där



det går rykten om
att hon ligger i sin säng med
rödsprängda ögon och
letar bland fjädrarna
i sina kuddar efter
orden han har stulit
från hennes mun



och de säger att
när hon har skakat
alla lakan och vänt
ut och in på världen
lägger hon sig ned och gråter
för förlusten av
alla ångestfyllda
nätter




Fri vers av Qiwi
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-26 02:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qiwi
Qiwi