Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Situation Sverige

Med märken från nålar i armarna
står han utanför Systembolaget
Tio procent av hundra, kanske tillochmed mindre, köper
hans enda sett att ta sej ur misären.
Jag blir ledsen när jag ser hur folk går blint förbi honom
Dom har tränat sina ögon att inte se.
Dom har lärt sej att sparka på dom som ligger, Och tjäna miljonären som bakom fru och barns rygg, Tar en "affärsresa" till Thailand och
ligger med tolvåriga flickor vars liv är förstört av dom exotiska drinkarnas
och turisternas nöjes
hallick.

Och herr Hemlös gråter hos patriks stela kropp som tagit sin sista kabbe.




Fri vers av Ebba N.
Läst 306 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-26 18:50



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
ett samhälles välstånd, utvecklingsnivå, bestäms av det sätt på vilket det behandlar sina sämst lottade

en angelägen, och förhoppningsvis väckande text har du skrivit vännen

tack för ditt ljus
2009-07-27

    Skrivarn
#Jag blir ledsen när jag ser hur folk går blint förbi honom
Dom har tränat sina ögon att inte se.
Dom har lärt sej att sparka på dom som ligger# Den delen av texten som gillas mest av mig. Ja frågar du mig så är det vår skyldighet som har det bättre att hjälpa de som har det sämre
2009-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Ebba N.
Ebba N.