Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utan





jag vill egentligen bara möta dig

för en allra sista gång

tvätta sorgliga fläckar av rödvin

från mina upptejpade mungipor



måla mina ögon i vackert turkos

och visa dig vad jag kunde vara utan dig


¨ ¨

jag skulle skaka mina unkna lakan

och spraya mig i syrén och lavendel

, tvätta mina tovor



och borsta dem så att vinden

formade dem kring mitt magrare ansikte


( eller i alla fall rakare än nu )


jag skulle lägga min svaghet på vinden

och spika igen

med tjockaste tummen som finns






jag vill egentligen bara höra din röst

för en allra sista gång

höra om sorgen satte sina spår



eller om du låter

som om jag gick obemärkt förbi


¨ ¨

jag vill egentligen bara

insupa luften som blir kvar när du passerat

för en allra sista gång



känna om du doftar längtan

eller om du kanske hittade hem



jag vill blanda våra mellanrum

en stund


för en allra sista gång


¨ ¨


jag vill egentligen bara promenera

gatan med namnet du inte kunde uttala

för en allra sista gång


följa dina allt för stora fotspår

och se vilka vägar du valde att ta

jag vill gå om dig



och visa vem jag kunde vara utan dig



¨ ¨


jag vill egentligen visa mig


vem jag borde vara utan dig






















Fri vers av lyckeli
Läst 474 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2009-07-28 10:00



Bookmark and Share


  JNI
som det knyter sig i min mage också, jaa, av den längtan o vemod o känner för att springa dit o ta han i örat o leda till samma gata..

fast, det är ju bara genom vår egen vilja saker kan ske.. applåd!
2009-07-28

  Sturesdotter
usch.....

den här berör mig värre än vanligt


tack
2009-07-28

    ej medlem längre
suveränt tjejen mvh jimmy
2009-07-28

  Tove Meyer VIP
så full av längtan och vemod. kanske ett spår av ånger. du skriver fantastiskt som alltid.

/tove
2009-07-28

  Gunnar Odhner
Kvardröjande, förändring, gå vidare - du fångar allt så mästerligt med nakna känslor, mjukt och följsamt. Underbart! De sista raderna sätter hela dikten.
2009-07-28

  Ola Rydberg
otroligt storslaget och vackert
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli