Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I anledning av vad NÅN sa' förleden.


DOM säjer DOM


Varför säger man DOM?
Dom utanför - innanför?
Dom bättre - sämre?
Aldrig vi - aldrig jag!

När jag var barn var det 'gula faran', sedan var det 'ryssen'. Här hos oss var det inte 'niggern' eller 'den vite mannen'. 'Lappen' var Hamsuns fasa och Fröding skrev om 'tattare-pack'. Ahasveros- den evigt vandrande juden- får vi dras med och därtill den allra senaste förskräckelsen- muslimen.
DOM är de farliga, fula, förfärande, förrädiska- akta er för DOM!




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-30 15:00

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
När det kommer svepande oprecist prat om "dom där" gäller det att se upp!
2009-07-30
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP