Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar - Bokslut


Nu går sommaren mot sin fulländning
Känn: föraning, höstvindar ...

För en stund är luften klar som en tanke:
en självreflexion
där Jaget söker sin egen mening.

Så kan man betrakta det liv som gått,
det liv som kommer
likt en brusande höstvind:
en jättehand som griper och ruskar träden,
ett finger som förstrött drar genom gräset.

Men nu är det stora stilleståndet
mellan inandning, utandning,
när sommaren går mot sin fullbordan
och alla dess konton skall avslutas
i balans med debet och kredit i ordning ...

Falkögd vakar revisorn
redo att slå ner på var oegentlighet.

Hur mycket kommer att finnas på "utgående balans"?
Hur mycket på "osäkra fordringar"?

Finns en verksamhetsplan även för nästa räkenskapsår?




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-30 15:18



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Det går för fort - redan dax för bokslut? Idag har jag iof sig känt en föraning om höst. Du beskriver det så bra med raderna "en jättehand som griper och ruskar träden, ett finger som förstrött drar genom gräset".
2009-07-31

  vera gade VIP
Alla tiders! "En jättehand som griper och ruskar träden - ett finger som förstrött drar genom gräset - men nu är det stora stilleståndet...
passar precis in på dagen idag..förväntan i luften , den innan dramat bryter ut...
2009-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP