Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frihetsdrömmars längtan vill barnlätt skynda genom morgondaggens gräs


Själsörat drömnjuter

Frihetsdrömmars längtan vill barnlätt skynda
genom morgondaggens gräs
som konstnären Gud strött brokiga blomster i
molnöar glider långsamt fram i rymdhavet
blomman är jordens fullkomligt sköna stjärna
i själsgrottans dunkel är upptäckarjaget ungdomselden

Ett ensamt silverhalsband förs av vågrörelser
upp på den nya människans kreativa poesistrand
har jag kommit ifrån mitt ödes silverhalsband
ja då har döden kvävt levnadsljusets lunga
fast mitt själsöra drömnjuter
av Jamaicapalmens harmonieviga reggaesånger
o från en molnfarbrors bomullsrygg
ser jag Bob Marley o Peter Tosh
ta sin eftermiddagsvila i palmskuggan




Fri vers av Skrivarn
Läst 558 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-30 15:22



Bookmark and Share


  aol
vackert bob marley en favorit
2010-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Skrivarn