Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köksbord

 

har du suttit vid ett köksbord

sett på hur två personer talat
utan att öppna munnen

kanske känt ett vinddrag

hoppats,
det finns en utväg även här

har du sett hur dessa två personer
andats, granskat varandra i tystnad
 
tänkt,

djupt där inne finns det kvar

minnet,
av den andre personens röst

(vid köksbordet)




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 610 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-07-31 17:31



Bookmark and Share


  Baystream
Du har verkligen lyckats få ner en känsla som, i stort sätt, alla av oss har känt ngn gång i livet!
2009-08-15

  lodjuret/seglare VIP
Just den här sortens texter (om köksbord, som möjligen är av furu eller ek) känns väldigt uppmuntrande för ett grubbland sinne
2009-08-06

  Mikael Lövkvist
Fint. Stor igenkänningsfaktor. Gillar klangen i din musik i den här dikten. Skulle själv dock föredra att dikten stannar vid ordet röst. Det skulle i mitt tycke få hela dikten att eka än högre. Väl skrivet, broder.
2009-08-06

  Vildand VIP
... den här gillade jag skarpt, lågmäld men ändå intensiv. Snyggt !!
2009-08-01

    Madeleine Ågren (Maduska)
Många gånger ... bland äldre människor. Men där stillheten är kärleksfull och självklar, inte något som söker en utväg.
2009-08-01

  ia VIP
ibland lär man sig tala med tystnad
efter år av frukostar, middagar...
kanske en önskan
kanske en vardaglig tristess...

ja jo, många gånger, måste säga tyvärr,
tror jag det är så...
efter år som går tystnar bordet o dess ägare
kanske dags att köpa ett nytt?

du skapar alltid funderingar
kanon
2009-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP