Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han var svårt ateistisk


Han var svårt ateistisk!
Problem befunnos
med grundläggande aktiviteter
som individen bör behärska för ett

…självständigt själsliv.

Han var svårt ateistisk.
Detta utmärktes av
en kraftig begränsning
av fantasi, lek, beteenden

…och fritt tänkande.

Han var svårt ateistisk.
Kunde ej tänka sig
en annorlunda vardag
att vidga tanken, höja den

...till nya dimensioner

För att allt detta, tänka nytt,
kunde ju innebära en förändring
från passivitet till aktivitet
ack, ack jobbiga tanke.

...Men så var han ju också svårt ateistisk.




Fri vers av Hawk
Läst 474 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-08-03 14:49



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
*har
2012-07-10

  Erik H.J Hultin
Hm, pendlar själv mellan agnostisim och ateism. Är sen nåt år tillbaka varit "svårt" ateistisk, men har alltid, inte minst på senare tid befunnit mig vid och tänjt på fantasins och tänkandets gränser. Har skrivit 7 diktsamnlingar, en pjäs, en och en halv roman, gjort ett stort antal filmer. Och det vid knappa 17 års ålder, kanske inte helt illa pinkat för en ateist. Förknippar ateism med filosofi, vetenskap och konst. Ett livsbejakande fritänkande frigjort från religösa dogmer.
2012-07-10

  NågonAnnans
Jag är SVÅRT agnostisk
2012-06-10

  The Stargazer
Nog finns det väl olika grader av "fantasi, lek, beteenden och fritt tänkande" både bland de som tror på gud/gudar och de som inte gör det. Många anhängare av religioner verkar dock ha kraftigare begränsningar av dessa saker än de flesta ateister, och att säga sig veta med all säkherhet åt det ena hållet eller det andra är väl lika idiotiskt. Själv är jag obotligt filosofisk och fylld av en oändlig fascination och nyfikenhet inför världen runtom och inuti oss, trots (eller kanske på grund av) att jag saknar tro på gud. Det skulle inte falla mig in att byta ut förundran och utforskande mot gamla mytologier eller arroganta antaganden. Påståenden om att jag därför skulle vara mer benägen att följa pengarnas väg, avguda männsikor eller ha något sorts själsligt handikapp är bara ogrundade och i dålig smak.
2010-07-06

  Maria T
-vidga tanken till
nya dimensioner-
Fin tanke.
2009-08-15

  Hannadraken
Måste le lite åt denna underfundiga text. Tackar!
2009-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk