Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så förbannad

Det är ruskigt att se, höra och läsa
hur djur ibland blir behandlade
Hur kan människan tro att djuren
är mindre värda än oss människor

Fy f.. vad jag blir arg.
Djur är inte några lågt stående varelser
som vi har rätt att behandla hur som helst

Dom HAR känslor
Och jag vet att de har mer
medkänsla för oss än vi har för dom
annars hade dom gjort sig av med oss
för länge sedan
Vi hade inte haft en chans om de hade velat utrota oss
Vi hade ju tagit till vapen...
vilket vi är snabba till att göra
men vi hade nog inte klarat
oss särskilt länge iallafall

Nu är det ju så att det finns folk
utan hjärna och hjärta som använder djur
till de mest otänkbara saker, skitfula pälsar är ett exempel.
Hade vi levt under omständigheter då det krävdes päls för att
överleva kalla tider hade jag inges sagt, men, Hallå!
Vi gör ju inte det...

Vi ska inte kasta bort de hudar efter de djur vi äter
Det är mycket bra att allt tas tillvara men
sketna kärringar i minkpäls borde då även äta mink

Djuren ska ha ett bra liv
de ska inte plågas den tid de är i vår vård
och slutet ska vara snabbt och smärtfritt

Det är vår plikt att se till att de mår gott
kosta vad f.. det kosta vill
för vi har ingen rätt att göra som vi gör idag

Har vi inte råd att sköta om djuren
så har vi inte rätt att äta kött
Hemska transporter, vanvård, ingen kärlek alls...

För de människor som misshandlar
och vanvårdar djur, barn och äldre människor
så känns dödsstraff ej som nog

Men jag kunde nog nöja mig med det
tills något annat mer kännbart straff kan införas




Övriga genrer av Therés
Läst 535 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-10-04 21:37



Bookmark and Share


  Therés
Tobias...Vi har ingen rätt att äta något levande, tror jag. Vi har tagit oss den rätten utan att ställa oss frågon -får vi?
Själv äter jag kött...men ställer ofta frågan -kan det här verkligen vara rätt? Behandlingen av djuren stör mig i alla fall mer än själva ätandet.
2010-08-24

  Tobias Nilzon
vad har vi för rätt att äta djur överhuvudtaget?
2010-08-10

  To
Skönt att få läsa och ta del av detta resonemang. Ilska är vad jag också känner ibland, men det som är svårast är att älska de som inte bryr sig ett dugg och ändå går omkring och njuter av livet, fulla av energi och kunskap. Jag ger dem gärna kärlek, men har svårt att älska dem.
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!