Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som kompensation för att du är med mig



köper en present
till dig

som kompensation
för att jag har
en riktigt dålig dag
idag

vet att det inte funkar så

som att göra en film
med ett uselt manus
men gigantiska
skådisar

eller
för den delen
ha en kass text
till underbar musik

men vad skulle jag annars göra?

blir så förbannat rädd
när du ser mig såhär

rädd för hur länge
du kommer stå ut

med min dystra uppsyn
och tysta mun

så jag köper
den där tvålen
som du tjatat om

och din favoritchoklad

och hoppas
på ditt överseende
ditt tålamod

med att jag är

den
jag
är





förlåt











Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-08-04 15:36



Bookmark and Share


  HQ
För mig är den här texten; Kärlek.
Kärleken som det innebär att älska varandra trots brister och dåliga dagar. Samtidigt beskriver den rädslan, rädslan att bli lämnad på grund av att man är den man är med de egenheter som man har. Visst är det en tung text, men i mina ögon är den vacker!
2009-08-05

  Jorska
Oj den här landar som en tagg i hjärtat... Köpt kärlek, köpt tålamod, köpt överseende. Den är riktigt välskriven och sliter tag... Men att behöva be om ursäkt för den man är... aldrig. Tack för riktigt bra läsning!
2009-08-05

  peter markurth
denna känns, det är allt jag har att säga
2009-08-04

  Membran
som en dagbok. en kortfilm. bra orddans.
2009-08-04

  Öknens Ros VIP
vissa dagar är kass, starkt då att göra som du, köpa present, även om det är för att kompensera....
2009-08-04

  etthjärtaäralltidrött
sorglig läsning
2009-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP