Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farvälet som försvann

 

Repet dinglar

som högsta vinsten i taket

 

Efter dagar av bara nätter

verkar ljus skrämmande.

 

Cigaretterrök och kaffe

är det ända som

passerat mina torra och spruckna läppar.

 

Inristat i dammet på vardagsrums golvet

ligger nu farvälet till dig och livet färdigt.

 

Ställer mig på stolen

och lägger snarran runt min hals,

den kliar befriande.

 

Läser min text en sista gång

och ser ett par stavfel.

 

Skrattar vansiningt och tänker,

att inte ens det kunde jag göra rätt.

 

Skär ner snaran och kliver ner från stolen.

Tar fram dammsugaren

och suger upp martyren från golvet.

 

Såpar och går barfota på det mjuka fuktiga golvet,

känner kontrasten och vinklar upp persiennen en aning.




Fri vers av Popcorntankar
Läst 607 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2009-08-03 19:37



Bookmark and Share


  FallenGoth
Berörande, intressant, läsvärt och annorlunda.
2010-12-04

  oMareld
Väldigt starkt och bra skrivet!

"Cigaretterrök och kaffe

är det ända som

passerat mina torra och spruckna läppar. "


Helt klockrent. Grattis du har fått en guldapplåd!;)
2009-11-26

  Grubbelmia
Bra text som lämnar starka spår. Fastnar för din formulering:

"Tar fram dammsugaren
och suger upp martyren från golvet."

Tack och kram.
/Grubbelmia
2009-08-15

  sulimaa
Grattis till att du hamnade på uppmärksammade texter ..det var den värd!! Säger ju att du ska skriva mer sådant här :)))
2009-08-04

  peter markurth
denna känns, djup, bra
2009-08-04

  Sturesdotter
den här får mig
att få en tår inom mig
och den skär djupt

mycket innerlig dikt
och hemskt hemskt....bra
2009-08-04

    prima donna VIP
Vilken tur...börjar i moll men slutar i dur (något ändå)
Bra, snyggt, som vanligt fyndigt... och allvar
2009-08-03

  Aciom
En av dom bästa texterna!
2009-08-03

  Lindalou
Trots att det var en ganska svart dikt så kände jag humorn i den. Mycket bra.
2009-08-03

  sulimaa
Åh den här texten suger tag i mig som vinden...så stark och med ett slut som överraskar...tack och lov!
2009-08-03

  Baystream
otroligt starka ord, från början till slut. Applåd!
2009-08-03

  etthjärtaäralltidrött
ruskigt bra
martyrer kan
aldrig dö

barfota
2009-08-03

  Gawain VIP
Stiligt hela vägen. Den här var smart, väldans cool.
2009-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Popcorntankar
Popcorntankar