Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poetiskt förskönade helvetesliv


Ett utfläkt och nerkissat barn


Förbannar den dag då jag föddes
en rännstensskit fällde min dom
ett liv som blev skapat men öddes
att tömma sitt hat när det kom
som tomhet och glöd utan hetta
kom närmre så ska jag berätta

om tiden då tid vände spadtag
för maskarna sökte min död
en kropp att bli till i med famntag
när natten sa kom och blev röd
som kärlekens språk utan kroppar
en vår fylld av torkade knoppar

förbannar det hopp solen bländar
en gathoras flabbande skrål
när drömmar är kroppar som skändar
ett barn utan ordlösa vrål
som skräcken och smärtan förenar
till sanningens livlösa stenar

en kroppens och själens belöning
ett utfläkt och nerkissat barn
ikonen är andens belöning
en barfota bild av ett skarn
som skammen har lagt djupt i jorden
en gravsten bevarade orden















Fri vers av halmstrå
Läst 488 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-08-03 20:36



Bookmark and Share


  sulimaa
En stark text som berör på djupet...smärta som känns ...
2009-08-04

  Lindalou
En stark text som gör jävligt ont att läsa. Väldigt bra flyt i texten. Kanon.
2009-08-04

  glittertindra
bra skrivet, läser om och om igen, att det är rim och rytm gör att budskapet på något sätt går djupare in.. och det landar tungt...
2009-08-04

  Hannadraken
Du: jag tror att den här rimmade formen gö sig allra bäst när den vågar vara så svart. Som Shakespear, eller Bellman, eller kanske Vreeijsvik. Och som Halmstrå här. Det blev riktigt mustig poesi av detta. Får jag sätta musik på den?
2009-08-04

  Nanna X
du är verkligen en fena på form, så skicklig att den bara smälter in, skapar stämning och berättar en tragikomisk solkig historia...
2009-08-04

    papillon
Gamla älskade barn - inte skall du förbanna den dag du föddes! Försök att fatta att du är till större välsignelse än de flesta.
Och raden
"en barfota bild av ett skarn"
är bara den ett skäl att bevara detta som ett bokmärke.
2009-08-03

  korpfjäder
det gör ont att förstå, att det här inte bara är poesi.
2009-08-03

  stella
Sista stycket är starkast men hela bildar en tight och sammanhållen text.
2009-08-03
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå